Home / 1_Featured / Zeci de angajaţi ai unei instituţii ieşene, în preaviz

Zeci de angajaţi ai unei instituţii ieşene, în preaviz

 

Reorganizarea unei structuri publice îi trimite în preaviz pe 69 de angajaţi ai unei intituţii publice din Iaşi. Aceste persoane vor avea şansa să rămână în acelaşi sistem, însă, vor trebui să participe la concurs pentru viitoarele posturi.

01 Finante (5) sediu

Este vorba despre procesul de reorganizare al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în urma căruia la nivelul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice s-a decis în această săptămână să se emită previze de concediere pentru sute de finanţişti. La Iași, 69 de salariați din cadrul Inspecţiei Fiscale sunt în preaviz. La Neamț au primit preaviz 87 de lucrători, la Bacău 86, Suceava – 78, Botoșani – 74 și tot atâția la Direcția Regională Vamală. Cel mai mare număr de angajați care au fost preavizați este la Vaslui, respectiv 119 lucrători. Săptămâna viitoare, Agenția Națională de Administrare Fiscală urmează să publice pe site lista posturilor vacante, urmare a reorganizării, posturi la care pot participa prin concurs cei care au fost preavizați în această săptămână. Așadar, majoritatea celor care au primit previz se vor regăsi în noua structură. Câțiva lucrători vor rămâne pe dinafară.

Tensiuni la Inspecţia Fiscală Iaşi

Reperezentanţii instituţiei din Iaşi au declarat că se va preocupa să identifice soluţii astfel încât nimeni să nu fie disponibilizat, însă cei 69 de angajaţi de pe posturi de execuţie din cadrul Inspecţiei fiscale se împotrivesc măsurii luate de la Bucureşti. Ieri, o parte dintre angajaţii care au primit preaviz au întrerupt activitatea pentru o şedinţă cu sindicatul finanţiştilor. Îngrijoraţi de noile schimbări, unii dintre cei vizaţi să îşi părăsească posturile au stabilit că vor lua măsuri juridice împotriva preavizului primit. Îngrijorarea vine din faptul că pe viitoarele posturi vacante se pot înscrie mai multe persoane pe loc, caz în care se va organiza concurs. „Suntem solidari cu toţi angajaţii care au primit preaviz, iar în acest sens am avut ieri o şedinţă în care am stabilit că vom solicita de la Bucureşti suplimentarea locurilor. Ce s-a întămplat astăzi (n.r. – ieri) nu a fost o formă de protest, ci o discuţie în care am trastat care ar fi posibilităţile. După ce va fi hotărât ceva de la ANAF şi în funcţie de lista posturilor vacante ne vom întruni din nou pentru a discuta ce măsuri pot fi luate”, a declarat Cezar Dănilă, liderul de sindicat al finanţiştilor.

Ionuț CRĂCIUN